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Registros recuperados : 9 | |
1. | | CARMO, C. A. F. de S. do; NOGUEIRA, A. R. A.; OLIVEIRA, A. S. de; ALMEIDA, D. G. de; FERNANDES, F. D.; PITTA, G. V. E.; CARLOS, G. M.; OLIVEIRA, H. de; MAMAO, J. B.; ARMELIN, M. J. A.; SALDANHA, M. F. C.; MIYAZAWA, M.; ACRAMIM, S.; BARRETO, W. de O.; RUFINI, Y. A. Tecidos vegetais. In: NOGUEIRA, A.R. de A.; MACHADO, P.L.O. de A.; CARMO, C.A.F. de S. do; FERREIRA, J.R., ed. Manual de laboratorios: solo, agua, nutricao vegetal, nutricao animal e alimentos. 1. Coleta, acondicionamento e preparo de amostras. Sao Carlos: EMBRAPA-CPPSE, 1998. p.32-42. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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2. | | CARMO, C. A. F. de S. do; NOGUEIRA, A. R. de A.; OLIVEIRA, A. S. de; ALMEIDA, D. G. de; FERNANDES, F. D.; PITTA, G. V. E.; CARLOS, G. M.; OLIVEIRA, H. de; MAMAO, J. B.; ARMELIN, M. J. A.; SALDANHA, M. F. C.; MIYAZAWA, M.; SCRAMIM, S.; BARRETO, W. de O.; RUFINI, Y. A. Tecidos vegetais. In: NOGUEIRA, A. R. de A.; MACHADO, P. L. O. de A.; CARMO, C. A. F. de S. de; FERREIRA, J. R. Manual de laboratório: solo, água, nutrição vegetal, nutrição animal e alimentos. I. Coleta, acondicionamento e preparo de amostras. São Carlos: EMBRAPA-CPPSE, 1998. p. 32-42. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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3. | | CARMO, C. A. F. de S. do; NOGUEIRA, A. R. de A.; OLIVEIRA, A. S. de; ALMEIDA, D. G. de; FERNANDES, F. D.; PITTA, G. V. E.; CARLOS, G. M.; OLIVEIRA, H. de; MAMAO, J. B.; ARMELIN, M. J. A.; SALDANHA, M. F. C.; MIYAZAWA, M.; SCRAMIN, S.; BARRETO, W. de O.; RUFINI, Y. A. Tecidos vegetais. In: NOGUEIRA, A. R. de A.; MACHADO, P. L. O. de A.; CARMO, C. A. F. de S.; FERREIRA, J .R.(Ed.) Manual de laboratório: solo, água, nutrição vegetal, nutrição animal e alimentos. Sao Carlos: EMBRAPA-CPPSE, 1998. p. 27-38. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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4. | | OLIVEIRA, A. S. de; NOGUEIRA, A. R. de A.; CARMO, C. A. F. de S. do; ALMEIDA, D. G. de; FERNANDES, F. D.; PITTA, G. V. E.; CARLOS, G. M.; OLIVEIRA, H. de; MAMÃO, J. B.; ARMELIN, M. J. A.; SALDANHA, M. F. C.; MIYAZAWA, M.; SCRAMIN, S.; BARRETO, W. Tecidos vegetais. In: NOGUEIRA, A. R. de A.; SOUZA, G. B. de. (Ed.). Manual de laboratórios: solo, água, nutrição vegetal, nutrição animal e alimentos. 1. Coleta, acondicionamento e preparo de amostras. Sao Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste, 2005. cap. 3, p. 27-36. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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5. | | OLIVEIRA, A. S. de; NOGUEIRA, A. R. A.; CARMO, C. A. F. S. do; ALMEIDA, D. G.; FERNANDES, F. D.; PITTA, G. V. E.; CARLOS, G. M.; OLIVEIRA, H. de; MAMÃO, J. B.; ARMELIN, M. J. A.; SALDANHA, M. F. C.; MIYAZAWA, M.; SCRAMIN, S.; BARRETO, W. de O.; RUFFINI, Y. A. Tecidos vegetais. In: NOGUEIRA, A. R. de A.; SOUZA, G. B. de. (Ed.). Manual de laboratórios: solo, água, nutrição vegetal, nutrição animal e alimentos. São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste, 2005. p. 25-33. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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6. | | OLIVEIRA, A. S. de; NOGUEIRA, A. R. de A.; CARMO, C. A. F. de S. do; ALMEIDA, D. G. DE; FERNANDES, F. D.; PITTA, G. V. E.; CARLOS, G. M.; OLIVEIRA, H. de; MAMAO, J. B.; ARMELIN, M. J. A.; SALDANHA, M. F. C.; MYYAZAWA, M.; SCRAMIN, S.; BARRETO, W. de O.; RUFINI, Y. A. (coord.). Tecidos vegetais. In: NOGUEIRA, A. R. A.; SOUZA, G. B. (Ed.). Manual de laboratórios: solo, água, nutrição vegetal, nutrição animal e alimentos. São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste, 2005. p. 27-36. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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7. | | OLIVEIRA, A. S. de; RUFINI, Y. A. OLIVEIRA, A. S. de; NOGUEIRA, A. R. A.; CARMO, C. A. F. de S. do; FERNANDES, F. D.; PITTA, G. V. E.; CARLOS, G. M.; OLIVEIRA, H. de; MAMÃO, J. B.; ARMELIN, M. J. A.; SALDANHA, M. F. C.; MYYAZAWA, M.; SCRAMIN, S.; BARRETO, W. de O.; RUFINI, Y. A. Tecidos vegetais. In: NOGUEIRA, A. R. de A.; SOUZA, G. B. de (Ed.). Manual de laboratórios: solo, água, nutrição vegetal, nutrição animal e alimentos. São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste, 2005. p. 27-36. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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8. | | NOGUEIRA, A. R. A.; MATOS, A. de O.; CARMO, C. A. F. de S. do; SILVA, D. J.; MONTEIRO, F. L.; SOUZA, G. B. de; PITTA, G. V. E.; CARLOS, G. M.; OLIVEIRA, H. de; COMASTRI FILHO, J. A.; MIYAZAWA, M; OLIVEIRA NETO, W. Tecido vegetal. In: NOGUEIRA, A. R. de A.; SOUZA, G. B. de (Ed.). Manual de laboratórios : solo, água, nutrição vegetal, nutrição animal e alimentos. São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste, 2005. cap. 8, p. 145-199 Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja. |
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9. | | NOGUEIRA, A. R. de A.; MATOS, A. de O.; CARMO, C. A. F. de S. do; SILVA, D. J.; MONTEIRO JUNIOR, F. L.; SOUZA, G. B. de; PITTA, G. V. E.; CARLOS, G. M.; OLIVEIRA, H. de; COMASTRI FILHO, J. A.; MIYAZAWA, M.; OLIVEIRA NETO, W. de. Tecido vegetal. In: NOGUEIRA, A.; SOUZA, G. B. (Ed.). Manual de laboratórios: solo, água, nutrição vegetal, nutrição animal e alimentos. São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste, 2005. p. 145-199. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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Registros recuperados : 9 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
17/01/2017 |
Data da última atualização: |
14/06/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
TIZIOTO, P. L.; COUTINHO, L. L.; OLIVEIRA, P. S. N.; CESAR, A. S. M.; DINIZ, W. J. S.; LIMA, A. O.; ROCHA, M. I.; DECKER, J. E.; SCHNABEL, R. D.; MOURÃO, G. B.; TULLIO, R. R.; ZERLOTINI NETO, A.; TAYLOR, J. F.; REGITANO, L. C. de A. |
Afiliação: |
POLYANA C. TIZIOTO, CPPSE, University of Missouri; LUIZ L. COUTINHO, Esalq/USP; PRISCILA S. N. OLIVEIRA, CPPSE; ALINE S. M. CESAR, Esalq/USP; WELLISON J. S. DINIZ, UFSCar; ANDRESSA O. LIMA, UFSCar; MARINA I. ROCHA, UFSCar; JARED E. DECKER, University of Missouri; ROBERT D. SCHNABEL, University of Missouri; GERSON B. MOURÃO, Esalq/USP; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; ADHEMAR ZERLOTINI NETO, CNPTIA; JEREMY F. TAYLOR, University of Missouri; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE. |
Título: |
Gene expression differences in Longissimus muscle of Nelore steers genetically divergent for residual feed intake. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Scientific Reports, v. 6, p. 1-12, 2016. |
DOI: |
10.1038/srep39493 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Residual feed intake (RFI), a measure of feed efficiency (FE), is defined as the difference between the observed and the predictable feed intake considering size and growth of the animal. It is extremely important to beef production systems due to its impact on the allocation of land areas to alternative agricultural production, animal methane emissions, food demand and cost of production. Global differential gene expression analysis between high and low RFI groups (HRFI and LRFI: less and more efficient, respectively) revealed 73 differentially expressed (DE) annotated genes in Longissimus thoracis (LT) muscle of Nelore steers. These genes are involved in the overrepresented pathways Metabolism of Xenobiotics by Cytochrome P450 and Butanoate and Tryptophan Metabolism. Among the DE transcripts were several proteins related to mitochondrial function and the metabolism of lipids. Our findings indicate that observed gene expression differences are primarily related to metabolic processes underlying oxidative stress. Genes involved in the metabolism of xenobiotics and antioxidant mechanisms were primarily down-regulated, while genes responsible for lipid oxidation and ketogenesis were up-regulated in HRFI group. By using LT muscle, this study reinforces our previous findings using liver tissue and reveals new genes and likely tissue-specific regulators playing key-roles in these processes. |
Palavras-Chave: |
Genome-wide association studies; Quantitative trait locus. |
Thesagro: |
Gado de corte. |
Thesaurus NAL: |
Beef cattle; Feed conversion; Gene expression; Nellore. |
Categoria do assunto: |
-- L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162313/1/srep39493.pdf
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Marc: |
LEADER 02498naa a2200373 a 4500 001 2073482 005 2019-06-14 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1038/srep39493$2DOI 100 1 $aTIZIOTO, P. L. 245 $aGene expression differences in Longissimus muscle of Nelore steers genetically divergent for residual feed intake.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aResidual feed intake (RFI), a measure of feed efficiency (FE), is defined as the difference between the observed and the predictable feed intake considering size and growth of the animal. It is extremely important to beef production systems due to its impact on the allocation of land areas to alternative agricultural production, animal methane emissions, food demand and cost of production. Global differential gene expression analysis between high and low RFI groups (HRFI and LRFI: less and more efficient, respectively) revealed 73 differentially expressed (DE) annotated genes in Longissimus thoracis (LT) muscle of Nelore steers. These genes are involved in the overrepresented pathways Metabolism of Xenobiotics by Cytochrome P450 and Butanoate and Tryptophan Metabolism. Among the DE transcripts were several proteins related to mitochondrial function and the metabolism of lipids. Our findings indicate that observed gene expression differences are primarily related to metabolic processes underlying oxidative stress. Genes involved in the metabolism of xenobiotics and antioxidant mechanisms were primarily down-regulated, while genes responsible for lipid oxidation and ketogenesis were up-regulated in HRFI group. By using LT muscle, this study reinforces our previous findings using liver tissue and reveals new genes and likely tissue-specific regulators playing key-roles in these processes. 650 $aBeef cattle 650 $aFeed conversion 650 $aGene expression 650 $aNellore 650 $aGado de corte 653 $aGenome-wide association studies 653 $aQuantitative trait locus 700 1 $aCOUTINHO, L. L. 700 1 $aOLIVEIRA, P. S. N. 700 1 $aCESAR, A. S. M. 700 1 $aDINIZ, W. J. S. 700 1 $aLIMA, A. O. 700 1 $aROCHA, M. I. 700 1 $aDECKER, J. E. 700 1 $aSCHNABEL, R. D. 700 1 $aMOURÃO, G. B. 700 1 $aTULLIO, R. R. 700 1 $aZERLOTINI NETO, A. 700 1 $aTAYLOR, J. F. 700 1 $aREGITANO, L. C. de A. 773 $tScientific Reports$gv. 6, p. 1-12, 2016.
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Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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